Иде ли режим: Топла вода в София – само до 31 май

Топла вода в София има осигурена само до 31 май. Това съобщи пред bTV шефът на СОС Георги Георгиев. По думите му след това въпросът остава отворен. Това пък отприщва и спекулациите за евентуално въвеждане на режим.

От 1 юни този въпрос „става отворен“,

заяви Георгиев и хвърли в ужас 2 милиона жители на столичния град.

„По разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова е създаден кризисен план, който отразява наличностите и предвижда конкретни стъпки. Проведохме извънредно заседание на СОС, на което изслушахме ръководството на „Топлофикация“. Ако са верни уверенията от държавата, до края на май ще има доставки на необходимите количества газ. От 1 юни обаче стои отвореният въпрос“, заяви председателят на СОС.

Георгиев добави, че очакват и изискват ясни и категорични мерки, разписани от държавата.

„Има опасност градският транспорт да се разреди. Осигурени са доставки от доставчика (б.р. на газ) от общинското транспортно дружество до края на май. Рискът е наполовина да намалеят автобусите“, допълни той.

Георгиев определи свалянето на украинското знаме от фасадата на Столичния общински съвет от партия „Възраждане“ като трагикомедия, която можем да наречем „Трима депутати и една вишка“.

Припомняме, че поставянето на украинския флаг беше гласувано от Столичния общински съвет на 21 април. Часове, след като то бе свалено от фасадата, знамето на Украйна бе върнато на старото му място, а по случая е образувана преписка в 5-то РПУ.

„Ако не беше толкова тъжно това, което се случва,

щеше да е повече смешно. Тъй като охраната се е опитал да си свърши работата, докато е снемал самоличността на един от депутатите, който му е обяснил, че е депутат, има имунитет и полицаят не трябва да му пречи, междувременно са свалили знамето. Говорим за хулиганско поведение на народни представители, очевидно търсейки популярност, която, за съжаление, и получиха, са подготвяли тази провокация“, добави Георги Георгиев.

Според него не става въпрос просто за сваляне на знаме, което е поставено с решение на СОС в израз с знак на солидарност с украинския народ, а за посегателство върху публична институция от хора, които „получават немалки заплати, за да коват закони, а те се занимават с такива глупости.“

Източник: Стандарт

 

- реклама -