ученик
сн. БГНЕС

И ученик от Стара Загора е с коронавирус, разбрал случайно

17-годишен ученик от Езикова гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора е положителен тест за COVID-19. Заболелият ученик е в 11 клас в езиковата гимназия. На семейството му предстояло пътуване в чужбина, което наложило да си направят ПСР тестове.

Ученикът е в добро здравословно състояние и се лекува в домашни условия.

В гимназията е извършена крайна дезинфекция. Карантинирани са контактните в семейството и днес ще бъдат установени и карантинирани контактните от първа линия в учебното заведение.

Ще бъде връчено предписание на директора на Езикова гимназия „Ромен Ролан“ за спазване на необходимите противоепидемични мерки.

сн. БГНЕС

Две са карантинираните групи в детска градина „Знаме на мира“ в Стара Загора заради четири случаи на коронавирус. В близко село е затворена друга забавачка.

В рамките на 9 до 14 септември има установени 4  случая на коронавирус в градината. Три случаи са на служители и едно дете. Това заяви пред БТВ Ваня Сотирова, зам.-кмет на Стара Загора.

Направена е двукратна дезинфекциия. Персоналът е информиран да спазва дистанция. Родителите не се допускат до самата сграда, а децата от различните паралелки са приемани през различни входове.

„Всички детски учебни заведения са инструктирани. Изискали сме план на действие от всяко учебно заведение. Ситуацията на 17 ДГ се случи на 10 септември сутринта. Трябваше веднага да информираме, да дезинфекцираме. Ръководителите на учебните заведения трябва да имат контакт с родителите“, коментира тя пред БТВ.

 

- реклама -