Газа
сн. БГНЕС

И тази нощ ракетни удари между Израел и Газа

Бойното крило на бригадата „Иззадин ал Касам“, която контролира ивицата Газа, обяви ново изстрелване на ракети в посока на израелските градове Ашдод и Тел Авив, съобщава ТАСС, позовавайки се на радиостанция „Доня ал-Ватан“.

„Започваме да нанасяме мощни ракетни удари по Тел Авив и околностите му, както и да изстрелваме десетки ракети в Ашдод в отговор на разрушаването на кулата „Ал-Джаал“ и смъртта на цивилни„, цитира радиостанцията говорителя на движението Абу Обеида.

По-рано “Иззадин ал Касам“ обявиха прекратяването на обстрела на Тел Авив за два часа – от 22:00 часа в събота до 00:00 часа в неделя по местно време.

Снощи израелски военни са застреляли и убили в автомобила му палестинец край бежанския лагер Фауар, на запад от град Хеброн. Според армията на Израел, убития е пробил военно КПП и се е опитал да прегази униформените.

сн. БГНЕС

Ракета разруши дома на лидера на политическото бюро на „Хамас“ в Газа

Домът на лидера на политическото бюро на палестинското движение „Хамас“ в ивицата Газа Яхя Синвар беше атакуван от израелска ракета, съобщи телевизионния канал „Ал Арабия“.

Според канала къщата е била разрушена в резултат на нападението, но къде се е намирал по това време Синвар, не се съобщава.

В събота израелските военновъздушни сили унищожиха дома на Халил ал Хай, заместник-ръководител на политическото бюро, което контролира ивицата Газа, като изстреляха няколко ракети по жилищна сграда в района на Ал Туфа в град Газа. В операцията са участвали разузнавателни и бойни самолети.

На 13 май израелски самолети нападнаха дома на шефа на политическото ръководство на „Хамас“ Исмаил Хания. Самият Хания отсъстваше от сградата по време на нападението.

Израел многократно е изяснявал позицията си, че основната цел на стачките в ивицата Газа са лидерите на „Хамас“, както и сгради, където се съхранява военна техника или от които се предприемат атаки срещу израелски градове.

- реклама -