Кевин Спейси

И синът на Ричард Драйфус обвини Кевин Спейси в сексуално посегателство

Синът на холивудския актьор и носител на „Оскар“ Ричард Драйфус обвини Кевин Спейси в сексуално посегателство, което по думите му се е случило, докато баща му е бил в същата стая.

Хари Драйфус, който също се занимава с кино, е бил на 18 години по време на инцидента, при който Спейси го е опипал. В текст, публикуван в американския сайт Buzzfeed, той описва актьора от „Къща от карти“ като „сексуален хищник“, който се е чувствал „в безопасност“ да злоупотребява с него, тъй като е знаел, че младото момче „няма да каже и дума“.

Драйфус посочва, че случилото се е от 2008 г. По това време неговият баща Ричард Драйфус играе в постановка, режисирана от Спейси, в Лондон. Хари е посетил баща си за Коледа и е участвал в репетиция в апартамента на Спейси, на която са били само те с баща му. На нея той на два пъти се е опитал да опипа Хари и на третия път го е направил, докато Ричард е четял своите реплики.

„Не можех да осъзная какво се случва – баща ми и аз се преструвахме на любовници в постановката, докато Кевин Спейси се опитва да ме съблазни и всичко това в реалния живот“, пише Хари.

Неговата история е поредното обвинение срещу двукратния носител на „Оскар“, включително и от служители от снимачния екип на сериала „Къща от карти“, откъдето той беше уволнен след появилите се оплаквания. В момента британската полиция води и разследване срещу Спейси във връзка с обвиненията срещу него, някои от които за сексуално посегателство срещу непълнолетни.

- реклама -