БСП,младежи, Кирил Добрев, Корнелия Нинова, изключване

И младежите в БСП скочиха в защита на Добрев: Продължава практиката на наказания и репресии

И младежката организация на БСП, която от дълго време е срещу лидера в оставка Корнелия Нинова, се изказа в защита на нарочения за изключване от партията Кирил Добрев. В писмо да Изпълнителното бюро на левицата младежите се обявяват срещу порочната практика на наказания, изключване и репресии:

„Ние, членовете на Оперативното бюро на Младежкото обединение в БСП, категорично се обявяваме против мярката за партийно въздействие „Изключване“ на другаря Кирил Николаев Добрев. За пореден път ръководството на Българската социалистическа партия показа, че диалогът, другарството и разговорът помежду ни отдавна не са на дневен ред. Вместо това продължава порочната практика на изключване, наказания и репресии върху дългогодишни членове на БСП – тайно, анонимно и „на подпис“, написаха в позиция от Оперативното бюро на Младежкото обединение в БСП.

И призовават за обединение в БСП, а не за допълнителен разкол, който влошава и изборните резултати на партията:

„Ние от Оперативното бюро на Младежкото обединение в БСП смятаме, че е време тази практика да бъде спряна. Уважаеми другари, членове на ИБ на БСП, Защо се страхувате от различното мнение? Защо бягате от хората, които не са съгласни с вас и вашите становища? Защо най-демократичната партия в България се държи като съдник на свои и чужди, които имат доблестта да кажат какво мислят? Защо не заявихте категоричната си подкрепа към президентската двойка Радев – Йотова? Защо членовете на партията по места не спират да бъдат подлагани на натиск заради етикетите „човек на този и онзи“?“, обвиняват още младите социалисти.

„Другари, въпросите към вас са много, проблемът е, че вие отнехте трибуната на членовете на

Националния съвет на БСП да ги зададат свободно и директно. Другари, На БСП и предстои Конгрес през месец януари. Кой и защо има интерес от поредното вътрешно противопоставяне преди него? БСП има остра нужда от определяне на бъдещата посока, която партията трябва да поеме“, смятат от младежката организация на столетницата.

„Нека не се съсредоточаваме в това кой „враг да бъде изключен“, а да обединим усилия, за да може партията да поеме по пътя на успеха. Целта не е един или двама да получат „правилните позиции“ в изпълнителната власт, а партията да я има и след 10 години“, предупреждават още те ръководството на БСП.

От Младежкото обединение не за пръв път не премълчават критиките си към ръководството, а преди време с протест пред партийната централа на „Позитано“ 20 те даже поискаха оставката на Корнелия Нинова.

- реклама -