пакет "Мобилност", Брюксел Росен Желязков Андрей Новаков доклад

И Мая Манолова настоява пакет „Мобилност“ да се гласува от следващия парламент

Омбудсманът Мая Манолова поиска съдействие от Европейския омбудсман Емили О‘Райли във връзка със спорните законодателни поправки в пакета „Мобилност 1“, известен още като плана „Макрон“, които са категорично в ущърб на българските превозвачи.

И Мая Манолова настоява поправките да не бъдат гласувани от настоящия състав на Европейския парламент с оглед изтичащия му мандат. Тя е изпратила писмо с това искане до председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.

В тях се посочва, че „приемането на предложените поправки засяга сериозно основни права на превозвачите от всички източноевропейски държави, като същевременно грубо нарушава функционирането на общия пазар, конкурентоспособността, правото на достъп и свободното движение на хора“.

Българите – отново жертва на политиката „Европа на два стандарта“

„След проблема с двойния стандарт при храните от едни и същи марки, неравноправното и дискриминационно третиране на бизнес организации и български граждани е поредна проява на политиката „Европа на две скорости“ или както напоследък се оказва, „Европа на два стандарта“, посочва Манолова.

- реклама -