И листите на ГЕРБ вече са ясни, вижте водачите

И листите на ГЕРБ вече са ясни, вижте водачите. Сблъсъкът на годината вече е ясен. Най-големите остриета на ГЕРБ и „Промяната“ ще премерят сили в 24 МИР София. Там водачът на Борисова партия ще е Тома Биков, който изобщо не си поплува, когато атакува Кирил Петков и хората му.

От страната на „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ ще е едно от трите най-знакови лица на ДБ – лидерите Атанас Атанасов и Христо Иванов, или бившата правосъдна министърка Надежда Йорданова, пише „Стандарт“.

Но не в това е интригата.

Втора в листата на 24 МИР ще е Лена Бориславова, дясната ръка на Кирил Петков. Ако на и Тома Биков се срещнат на диспут, словесната им престрелка ще остане в златните политически страници.

Листите на ГЕРБ са готови и подписани. Нямаме проблем с тях. В неделя ще бъдат регистрирани окончателно, заяви днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, без да даде подробности.

Както винаги той ще води в два региона – в “лидерския” столичен 25-ти МИР и в Пловдив. Тази година той обеща да седне и на депутатската банка, нещо, което отказваше

в последните четири парламента.

„Този път ще стана депутат, щом толкова ме искат. Ще стана, за да не могат да ни надиграят, както миналия път“, зарече се Борисов в тв ефира.

Досегашният председател на парламентарната група Десислава Атанасова също ще води в два района – в Русе и Разград.

Зам.-председателите на партията

Даниел Митов и Томислав Дончев отново ще са начело на листите във Варна и Габрово.

Вежди Рашидов, който досега бе депутат от Пловдив град, най-вероятно ще е водач на списъка в Пловдив-област, където ще замести младата и напориста Десислава Трифонова.

Цвета Караянчева традиционно

ще поведе битката за родното Кърджали, въпреки че миналата година не успя да вземе мандат.

Вероятно с парламента ще се прости Кирил Ананиев, чието водаческо място в Перник се заема от лидера на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев, пише Епицентър.

Първи в Бургас вероятно пак

ще е Жечо Станков, изключително активен по енергийните теми, а в Русе – Росица Кирова, която преди 2 години Слави прогони от ИТН, защото се качи в джипката на Борисов. Той пък я взе в ГЕРБ и

два пъти я излъчиха за зам.-шеф на парламента.

Водачът на коалиционния партньор СДС – Румен Христов, се очаква да запази първа позиция в софийския 23-и МИР.

Ето останалите водачи на ГЕРБ-ерски листи:

Благоевград – Росен Желязков

Велико Търново – Костадин Ангелов

Враца – Петя Аврамова

Добрич – Деница Сачева

Ловеч – Николай Нанков

Сливен – Десислава Танева

Кюстендил – Христо Терзийски

Пазарджик – Екатерина Захариева

Хасково – Делян Добрев

Търговище – Теменужка Петкова

Шумен – Красимир Вълчев

София област – Младен Маринов

Копирано от standartnews.com

- реклама -