И Кирил Петков с отрицателен тест, срещна се с „Възраждане“

След като „Дондуков“2 обяви, че президентът Румен Радев е с негативен тест за ковид, и премиерът Кирил Петков се оказа с отрицателен тест.

Той се е срещнал с представители на партия „Възраждане“. Това е станало, след като си е направил PCR и той се е оказал отрицателен, предаде БНР.

Петков е разговарял със заместник-председателите на партията – Цончо Ганев и адв. Петър Петров, както и доц. Атанас Мангъров. Мангъров е бил на срещата в качеството му на здравен експерт на формацията.

До днес Петков беше в изолация заради положително изследване за коронавирус на председателя на Народното събрание Никола Минчев.

Тема на срещата на премиера и представителите на партията са били COVID мерките и зеленият сертификат, за чието отпадане настояват от „Възраждане“. От формацията са поискали отпадане на сертификата, което „на този етап“ им е било отказано.

В същото време е станало ясно, че ще има работна група от медицински капацитети и учени. Част от тях ще са експерти, защитаващи тезата, че мерките трябва да продължават. Друга част – хора като доц. Мангъров, които са на противната позиция. Групата ще е под егидата на премиера и ще работи поне две седмици, като ще излезе с анализ на ситуацията, стана ясно от думите на Ганев.

- реклама -