Johnson & Johnson
сн. БГНЕС

И Johnson & Johnson ще закъснеят с доставките на ваксини за ЕС

От американската фармацевтична компания Johnson & Johnson са предупредили Европейската комисия, че са изправени пред проблем с доставките, които могат да усложнят плановете за снабдяване на Европейскяи съюз с 55 милиона дози от ваксината срещу Covid-19 през второто тримесечие на годината, съобщават източници от Брюксел пред Reuters.

Всяко забавяне ще бъде допълнителен удар по плановете за ваксинация на ЕС, които са възпрепятствани от неравномерни доставки от други производители на ваксини и бавно разпространение на дозите в много държави-членки.

J&J са заявили пред лидерите на ЕС миналата седмица, че проблемите с доставката на съставки за ваксината и оборудване означават, че са „под стрес“ да се постигне целта за доставяне на 55 милиона дози до края на юни, разкрива неназованият официален представител на ЕС – който участва пряко в поверителни разговори с американската компания.

Длъжностното лице добави, че компанията е казала, че не е невъзможно да се постигне целта, но това ще бъде много трудно.

Очаква се ваксината на J & J, която изисква само една доза за защита, да бъде одобрена на 11 март за използване в ЕС от регулатора на блока. Представители на ЕС заявиха, че доставките могат да започнат през април.

Компанията се ангажира да достави 200 милиона дози от ваксината си за блока тази година.

източник: Фокус

- реклама -