Тошко Йорданов, ИТН, заседание, Комисия по здравеопазване, зелен сертификат, депутати, НС

И ИТН не били уведомени за заседанието на здравната комисия, където приеха зелен сертификат за НС

След като вчера от „Възраждане“ обявиха, че техният представител в Комисията по здравеопазване в НС не бил уведомен за извънредното заседание, на което се взе решение депутатите да влизат в парламента със зелен сертификат, днес стана ясно, че и депутатите от ИТН не знаели. За това съобщи Тошко Йорданов от парламентарната трибуна. И поиска заседанието да бъде обявено за недействително:

„Вчера здравна комисия не само опозицията не беше известена, но част и от коалиционните ѝ партньори, които сме ние. Нашите представители не са доизяснени. Доктор Силви Кирилов е отишъл просто, защото е разбрал на входа, другите наши членове изобщо не са били известени, така че ние смятаме, че това заседание вчера трябва да бъде обявено за недействително и моля ви се спазвайте правилата, защото почвате леко да будите мисли“, каза Йорданов.

Депутатът Петър Петров заяви, че колежката му от групата на „Възраждане“ умишлено не е била уведомена за заседанието:

„Вчера е проведено извънредно заседание на здравната комисия, но, разбира се умишлено, не е уведомен съгласно член 32 от правилника по имейл народният представител от „Възраждане“ Елена Гунчева, член на тази комисия, така че моля Ви господин председател да вземем мерки да не се нарушава правилникът“.

- реклама -