Матс Хумелс

И Матс Хумелс нападна Йоаким Льов

Защитникът Матс Хумелс разкритикува решението на националния селекционер на Германия Йоаким Льов да прекрати кариерата му в Бундестима. Преди дни Льов обяви, че се отказва от Хумелс и съотборниците му в Байерн Жером Боатенг и Томас Мюлер.

Още вчера Мюлер реагира гневно, а днес своето възмущение изрази и защитникът.

Хумелс: Този подход е нечестен

„Мисля, че това решение е необяснимо. Отделно от това, намирам начина, по който това бе направено, за невероятен. Томас, Жером и аз даваме всичко за националния отбор от години. Този подход на треньора в моите очи е нечестен. Особено като се има предвид всичко, което сме направили и спечелили“, коментира той.

Мюлер, Хумелс и Боатенг имат общо 246 мача за националния отбор на Германия. Те бяха с основна заслуга за спечелването на световната титла през 2014-та година. „Колкото повече мисля за начина, по който това решение бе взето, толкова повече се ядосвам. Ние все още можем да играем на най-високо ниво“, каза Мюлер.

Ковач: Не е честно да изхвърлиш играч на 29 години за скрап

Техният треньор в Мюнхен Нико Ковач също изрази несъгласие с действията на Льов. „Не мисля, че е честно да изхвърлиш един играч на 29 години за скрап“, заяви той.

- реклама -