Small children with face mask back at school after covid-19 quarantine and lockdown.

И големите ученици могат да се върнат в клас (МОН обяви как)

Ако училищата осигурят със собствени средства тестове за учениците от V клас нагоре, те ще могат да ги върнат в клас. Това ще може да стане дори още преди Министерството на образованието и науката да е предоставило безплатни, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Още COVID тестове за учениците, МОН обяви докога ще стигнат

Това ще бъде разрешено с нова заповед на министрите на здравеопазването и на образованието и науката, която ще актуализира действащите в момента. Промените вече са подготвени в МОН и са изпратени за съгласуване в Министерството на здравеопазването.

Ваксинираните срещу грип по-рядко се заразяват с COVID-19

Частните училища, които са регистрирани в българската образователна система, получиха безплатни тестове за децата от I до IV клас и ги върнаха в клас едновременно с всички останали. Междувременно в МОН постъпиха няколко устни и писмени запитвания от частни училища, които имат възможност сами да закупят тестове за по-големите ученици. Така ще могат да възстановят изцяло присъственото обучение, без да чакат доставка от държавата. На всички тях е отговорено, че това може да стане след промяна в Насоките, утвърдени със споменатата заповед на двамата министри. Очаква се самата промяна да стане факт в близките дни.

- реклама -