Доналд Тръмп милиардер биография

И „Файненшъл таймс“ определи Тръмп за „Човек на годината“

Избраният президент на САЩ Доналд Тръмп бе определен за „Човек на годината“ от британското икономическо издание „Файненшъл Таймс“.

Изданието заявява, че милиардерът е пренаписал правилата на политиката в своята страна. Сега президентът, който е специалист по правене на сделки, ще покаже дали неговите обещания са само начални цени в оферти, пише изданието.

По мнението на „Файненшъл Таймс“ мнозина добре информирани американци – демократи и републиканци, предполагаха, че Доналд Тръмп не може да бъде избран. Той никога няма да бъде приет от американския народ . „Файненшъл таймс“ счита, че повечето исторически дати само условно означават неизбежното настъпване на големи промени, предизвикани от могъщи движещи сили.

Както припомня вестника убийството на ерцхерцога Фердинанд през 1914г. не става причина за Първата световна война, а е било само повод за нея. Според „Файненшъл Таймс“ Тръмп не е променил американската демокрация на 8 ноември 2016 – тя е била неефективна много години. Няма случайно стечение на обстоятелствата в това, че победата на Тръмп идва в годината на „Брекзит“, отхвърлянето на референдума в Италия и други прояви на популизъм в целия западен свят“.

Защото точно Тръмп?

Описвайки „Човека на годината“ от „Файненшъл Таймс“ казват, че най-сериозно безпокойство предизвиква факта, че той не познава света „извън пределите на своята бизнес-империя“. „Всичко, което Тръмп не знае, може да запълни океан“, цитира изданието определение за Тъмп от негов близък сътрудник

“Това, обаче, което Тръмп действително знае, „изпълва „Тръмп тауър“ /небостъргача на Пето авеню в Ню Йорк, където е щаб-квартирата на бизнес-империята на Тръмп/“, пише ФТ. Според изданието Тръмп по-добре от всеки друг може да отвлече общественото внимание. Според него той е човек, който сложи край на две политически династии – на Буш и Клинтън, похарчвайки съвсем малко пари в сравнение с техните разходи.

„Файненшъл таймс“ не е първото издание, което избира Доналд Тръмп за „Човек на годината“. Преди него с това признание го удостои и американския вестник „Тайм“.

- реклама -