възраждане, предложение, комисия, мерки
сн. БГНЕС

И „Демократична България“ искат извънредно заседание на парламента

И депутатите от „Демократична България“ ще поискат извънредно заседание на Народното събрание, което да се проведе утре. Народни представители от парламентарната група на партията ще внесат до края на деня подписи в деловодството на Народното събрание за свикване на заседанието.

„Подготвяме ново искане за свикване на заседание в утрешния ден, защото има няколко важни законопроекта, които са пред второ четене и би било добре Народното събрание да ги приеме. Единият от тях е за Бюрото за защита на свидетелите. Добре е депутатите да влязат в зала поне за тези проекторешения, които са пред второ гласуване. Иначе ще се окаже, че това НС се е събрало само, за да промени бюджета и да осигури служебното правителство на президента”, заяви Атанас Атанасов.

Според него не би трябвало да има пречка парламентът да се събере извънредно.

Припомняме, че още късно в петък народни представители внесоха искане за извънредно заседание, което да се проведе в понеделник. Председателят на парламента Ива Митева обаче отказа да го свика с мотива, че това би било нарушаване на правилника за работа на Народното събрание.

Това провокира реакцията и на Мая Манолова и Арман Бабикян от „Изправи се БГ! Ние идваме!’. На брифинг в неделя те обвиниха Ива Митева, че нарушава Конституцията с отказа си да свика парламента и настояха да го направи.

- реклама -