Хванаха в издънка полицаи-купонджии, издал ги техен колега

6-тима от ПУ на МВР в Сандански са участвали във веселба в заведение в местността Попина лъка над Сандански. Заведението било отворило въпреки изричната забрана. Сред празнуващите са полицаите Андон Стоянов от ПУ на МВР в Петрич , който се издъни, след като публикувал на живо във Фейсбук купона и Тодор Полков от Сандански, срещу когото вече няколко пъти има дисциплинарни проверки, пипшеStruma.

Поводът за купона е раждането на дете на горски служител от село Лиляново, който помолил собственик на заведение в Попина лъка да го отвори, за да полее щастливото събитие.

Разчитайки на дискретността на празнуващите собственикът на заведението ги приютил, с което си навлякъл сериозни неприятности.

Предстоят проверки на РЗИ и съответни санкции за това, че е работило въпреки забраната, а полицаите участвали в купона ще се обект на дисциплинарна проверка. Тя е назначена от директора на ОД на МВР Благоевград ст. комисар Дойчин Дойчинов. Вероятно ще се стигне и до сериозни наказания на участниците в купона.

Има информация, че не са били повече от 15 души, но фактът, че са празнували в заведение, което би трябвало да е затворено, е нарушение на противоепидемичните мерки.

- реклама -