марихуана
Снимка: Агенция "Митници"

Хванаха семейство с малки деца да пренася марихуана през Капитан Андреево

Семейство с две малки деца опита да внесе контрабандно близо 3 кг марихуана, 31 кг нарязан тютюн за пушене и над 4 кг паста за наргиле през Капитан Андреево.

марихуана
Снимка: Агенция „Митници“

Това разкриха митническите служители на пункта след щателна проверка на влизащ от Турция лек автомобил „Рено“ с френска регистрация. Арестуваните са френски граждани от турски произход.

Митничарите са открили 15 пакета с наркотика във фабричните кухини под задните седалки на колата, където се возели двете деца.

Контрабанда сред детски играчки

При направения полеви наркотест зелена суха листна маса от пакетите е реагирала на марихуана. Общото тегло на откритото наркотично вещество е 2.776 кг. Стойността му по цени на съдопроизводството се изчислява на 11 104 лева.

Съпрузите носели и недекларирани акцизни стоки: нарязан тютюн за пушене и паста за наргиле. Тютюнът бил с тегло 31 кг. Той бил укрит сред личния багаж на пътуващите в черни полиетиленови торби.

Снимка: Агенция "Митници"
Снимка: Агенция „Митници“

Сред детските дрешки и играчките в багажа на семейството, митническите служители открили и 4.350 кг паста за наргиле. Общата пазарната стойност на задържаната контрабандна стока е 8 837 лева, а дължимият акциз е 5 373 лева.

Шофьорът на автомобила, 35-годишен френски гражданин от турски произход, е задържан. За трафика на наркотичното вещество срещу него е образувано досъдебно производство.

- реклама -