Хванаха съперника на Антъни Джошуа с допинг, може Кубрат Пулев да го смени в мача

Американският боксьор Джарел Милър, който има мач срещу Антъни Джошуа на 1 юни, беше хванат с допинг. Пробата му е била взета на 20 март. В нея е открит ендуробол. Той помага за по-бързо горене на мазнините и ускорява възстановяването.

Положителният допинг тест поставя под въпрос участието на „Голямото Бебе“, както е прякорът на боксьора, в мача срещу Джошуа в Ню Йорк на 1 юни. В двубоя британецът трябваше да защитава три от четирите си титли.

Очаква се Американската антидопингова агенция да излезе с решение дали Милър може да се състезава.

Единственият му шанс е да разчита на това, че пробата е била взета в несъстезателен период. Тестът е направен повече от два месеца преди мача в „Медисън Скуеър Гардън“.

От щаба на Антъни Джошуа заявиха, че ще изчакат официалното решение. Ако мачът срещу Милър пропадне, ще се търси друг съперник за същото място и дата.

Кобрата

Британските медии вече спрягат името на Кубрат Пулев като евентуален съперник.

Кобрата е задължителен претендент за титлата на Джошуа в IBF. Това може да накара щаба на британеца да го избере за съперник на 1 юни. Заради проблемите на Пулев в САЩ след целувката с Джени Суши обаче може и този евентуален мач с Джошуа да пропадне. Решението за лиценза на Пулев трябва да се вземе след изслушването на 14 май в Калифорния.

Ако то не е в полза на Пулев, той няма да може да изиграе мача на 1 юни в Ню Йорк. И ще чака нов шанс за двубой срещу Джошуа.

- реклама -