наркотици

Хванаха с подкуп шефка на отдел в общината в столичния район Подуене (СНИМКИ)

Началник на отдел в в столичния район Подуене е била уличена в корупция, обявиха от прокуратурата.

Снимка: МВР пресцентър

„Вчера обвиняемата е получила парична сума, за да наруши свои служебни задължения. Размерът е 10 000 лева. През миналата година за същата обществена поръчка е получила 5 000 лева. Паричната сума е получена от представител на дружеството, което е спечелило обществена поръчка„, стана ясно от думите на градския прокурор Емилия Русинова.

Тя е задържана за 72 часа, следили я от есента

„Налични са доказателства, че длъжностното лице е получавало суми не само за тази обществена поръчка. За едната обществена поръчка е получила подарък парична сума, с която да заведе свои подчинени на почивка“, обявиха още от обвинението.

„Сигналът обществени поръчки беше получен през октомври миналата година. Работено е оперативно до момента и когато събрахме данните ги предадохме на Градската прокуратура. Вчера получихме сигнал, че ще бъдатпредадени парите и предприехме светкавични действия„, заяви шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

Снимка: МВР пресцентър

Предадените пари не са били белязани, защото и взимащия и даващия подкупа не са знаели, че разследващите имат данни за сделката. Лицето дало сумата също е задържано. Тя е била изтеглена от банка по-рано през деня, а предаването било в столичния квартал „Овча купел“.

Снимка: МВР пресцентър

Сигналът за корупционните практики е бил подаден от колега на арестуваната. Според прокуратурата въпросната началничка на отдел помагала на фирми да печелят обществени поръчки, тъй като била председател на комисията. „Подменяни са документи, преправяни са подписи. Обществените поръчки са за строителни дейности, саниране, дори за доставка на хранителни стоки. Една от тях е била на стойност 2 млн. лева“, обясни още прокурор Русинова.

- реклама -