Сотиря

Хванаха предполагаемия убиец на 7-годишното момиченце от Сотиря

Мартин Трифонов, който е основен заподозрян за убийството на 7-годишното момичене в село Сотиря, е задържан от полицията в гората край Сливен.

Мъжът е задържан от полицаи с помощта на местни момчета от селото. Те разказаха, че той опитал да избяга и полицията е открила огън по него. Бил е прострелян в крака.

Новината потвърди и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той каза, че полицията няма никакви съмнения, че именно Мартин е извършил престъплението.

В момента заподозреният е настанен в болницата в Сливен, за да се определи състоянието му и да му бъде оказана медицинска помощ.

Ето и хронология на преследването:

Към обяд са получени първите сигнали, че Мартин е забелязан. Той е успял да избяга и се е укрил в близка местност.

Един местен човек го е видял в гората и е успял да го снима – това е щяло да бъде най-актуалната снимка за медиите, заяви Ивайло Иванов. До това обаче не се стига, тъй като Мартин е задържан.

Той дори е бил завързан, но е успял да избяга.

Предстои повдигане на обвинение.

Получена е информация, че близки на Мартин са знаели за извършеното от него престъпление.

Той има наранявания по краката, не е установено дали е от оръжие на полицаите. Но е имало продължително преследване, задържане, бягство – което обуславя основателно използване на оръжие, посочи Ивайло Иванов.

Съучастници няма. Няма данни Мартин да страда от психически заболявания.

Има две присъди – за блудство и кражби. Блудството е назад във времето, извършвал е дребни кражби на местата, на които е работел.

Не е имал подготовка за убийството, нямал е планове да напусне страната. Не е употребявал алкохол, фен е на енергийните напитки.

Ще се направят тестове за наркотици. Но според полицията не е взимал такива, тъй като е бил изключително беден, а наркотиците струват пари. Мартин нямал даже и мобилен телефон.

По-рано днес полицията съобщи, че издирва 21-годишен мъж, лежал в затвора за блудство, за жестокото убийство на детето. Тежкото престъпление е станало в четвъртък вечерта в сливенското село Сотиря.

Тялото на момиченцето бе намерено в дере в селото. Силите на реда издирваха предполагаемия извършител по земя и по въздух.

Към момента Мартин Трифонов е единственият заподозрян за убийството, заяви по-рано главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

“Саможив човек, асоциален тип. Семейството му е в много тежко материално положение. Не разполага с финансови средства. Няма работа. Не е завършил образованието си. Такъв тип човек е“.

 

- реклама -