Тамара Екълстоун

Хванаха крадеца, откраднал бижута за 50 млн. паунда от Тамара Екълстоун

29–годишен мъж беше арестуван във връзка с наглата кражба в дома на Тамара Екълстоун в средата на декември.

35-годишната дама от лондонския хайлайф се раздели с бижута на стойност 50 милиона паунда, откраднати от строго охранявания й дом в Лондон. Дъщерята на бившия шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун тогава заяви, че е „потресена и ядосана”.

Според таблоида „Сън”, по време на обира са взети пръстени и обеци, както и гривна „Cartier” за 80 000 паунда, която била подарена на Тамара като сватбен подарък.

Вестникът съобщава, че мъжът е бил задържан на летище „Хийтроу” по подозрение в конспирация за извършване друга кражба и до момента остава в полицейския арест.

Не са известни други подробности около ареста, но то се случва скоро след като бащата на Тамара Бърни Екълстоун заяви, че се страхува, че нападението може да е работа на вътрешен човек.

Той каза: „Не разполагам с всички факти, но като се има предвид цялата система за сигурност в къщата и охраната, допускам, че това е вътрешна работа. Ужасно е да се случи точно след като тя реши да замине за Лапландия”.

След обира един от запознатите с разследването сподели: „Това е най-шокиращата кражба, която съм виждал, защото това е една от най-сигурните къщи в Лондон на една от най-сигурните улици в града. Приблизително 50 милиона паунда бижута са откраднати от сейфа на Тамара и от сейфа на Джей. Който е направил това, трябва да е бил в къщата поне 50 минути, за да има време да разбие сейфовете, които са скрити в спалните им”.

- реклама -