мигранти

Хванаха бус с 19 мигранти от Афганистан и Пакистан

Районна прокуратура – Свиленград привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за подпомагане на граждани от Афганистан и Пакистан да преминат незаконно през страната

В буса са били „натоварени“ 19 чужди граждани, от които 2 ненавършили 16 годишна възраст.

Установено е, че мъжете са влезли в България от Гърция през „зелена граница“, в района на гранична пирамида, в землището на гр. Свиленград. Наблизо ги чакал автомобил, управляван от Т.П., в който те се качили. Автомобилът се насочил към вътрешността на гр.Свиленград, като зад него се движел друг лек автомобил с български регистрационен номер, управляван от Д.Ф.

Събраните доказателства сочат, че обвиняемият Т.П. е следвало да откара чужденците с микробуса до вътрешността на гр. Свиленград, където трябвало да ги остави, а от там те да бъдат превозени до вътрешността на страната, а обвиняемият Д.Ф е следвало да обезпечи безпроблемното им движение до гр.Свиленград, като за целта е следвало да получат възнаграждение. Срещу чуждите граждани са образувани бързи производства за извършено престъпление по чл.279 ал.1 от НК и са настанени в Център за мигранти.

Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор от РП-Свиленград. По досъдебното производство се извършват следствени действия.

- реклама -