Матс Хумелс
Снимка: x.com/BVB

Матс Хумелс напусна Борусия Дортмунд

Финалистът в Шампионската лига Борусия Дортмунд официално обяви раздялата със защитника Матс Хумелс. Договорът на бившия германски национал изтече в края на сезона. Той няма да получи предложение за удължаването му, така че става свободен агент.

„След общо над 13 години успешно сътрудничество, пътищата на Борусия Дортмунд и Матс Хумелс се разделят“, потвърдиха от клуба. Жълто-черните казаха, че решението е резултат от разговори, които директорите Ларс Рикен и Себастиан Кел са провели с футболиста през седмицата.

„Заедно отпраднувахме големи успехи и изживяхме незабравимо време. Споделените моменти траят завинаги. Благодарим за всичко“, обърнаха се от Борусия към бранителя.

35-годишният Матс Хумелс дебютира за Борусия Дортмунд на 29 януари 2008-а. Той натрупа 508 мача за тима, в които реализира 38 гола и 23 асистенции. Между двата си престоя в Дортмунд Хумелс беше част от Байерн Мюнхен, чийто юноша е.

Хумелс е втората легенда на Борусия, която си тръгва от клуба. Преди него същото направи и Марко Ройс. Само преди ден напусна и треньорът Еден Терзич.

„Раздялата по този начин ми е малко тъжна, защото не е лична. Не отразява времето, което изкарахме заедно. Нито начина, по който ме посрещнахте през 2019 г., когато се върнах от Байерн. Но и аз съм избрах този начин на раздяла, защото не исках да взимам ранно решение за бъдещето. Ще ми липсвате, но ще се видим отново. Някой ден ще има изпращане пред Жълтата стена“, написа Хумелс в социалните мрежи.

- реклама -