Карабах
сн. БГНЕС

Хуманитарно примирие в Нагорни Карабах

Армения и Азербайджан се договориха за хуманитарно примирие в зоната на конфликта в Нагорни Карабах от 00:00 часа на 18 октомври, съобщава ТАСС по информация на арменското външно министерство.

Азербайджанското външно министерство потвърди постигането на споразумение.

Новината идва на фона на информацията за 13 цивилни жертви и над 50 ранени в град Ганджа при арменска ракетна атака. По предварителна информация там са унищожени над 20 сгради. Сред цивилното население има много ранени и хора остават под развалините.

сн. БГНЕС

От началото на военните действия на 27 септември и до 12.00 часа на 15 октомври, 43-ма цивилни са убити в резултат на провокации от арменските въоръжени сили, съобщи пресслужбата на Генералната прокуратура на Азербайджан. Броят на цивилните жертви достигна 218. Освен това са унищожени 1592 жилищни сгради, 290 граждански обекта и 79 жилищни сгради, съобщи Министерството.

сн. БГНЕС

Боевете са най-тежките в региона от войната между Азербайджан и арменските сили през 90-те години за Нагорни Карабах – планинска територия, международно призната като част от Азербайджан, но населена и управлявана от етнически арменци.

- реклама -