Хъл Сити
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Хъл Сити обяви две положителни проби за коронавирус

Двама души от Хъл Сити са дали положителни проби за коронавирус. Това съобщиха от клуба след първия кръг на тестване в Чемпиъншип. И двамата са без симптоми и са пратени в изолация за 7 дни. Тигрите обаче не съобщиха дали става въпрос за играчи или за служители на клуба.

От Английската футболна лига казаха, че от 1014 теста в Чемпиъншип има само две положителни проби. Първоначалните тестове във второто ниво на английския футбол се проведоха в четвъртък и петък. Клубовете от Чемпиъншип ще подновят груповите занимания в понеделник.

„Хъл Сити потвърждава, че двама души са тествали положително за КОВИД-19. Медицинската конфиденциалност означава, че имената им не могат да бъдат оповестени. Клубът моли това да бъде уважено“, се казва в изявление на Хъл Сити.

Футболист на Борнемут също е заразен

По-рано през деня бе съобщено, че футболист на Борнемут също е дал положителна проба за коронавирус. Така той се присъедини към останалите седем потвърдени случая във Висшата лига. Неговото име също не бе съобщено. Играчът ще бъде пратен в изолация за една седмица.

- реклама -