Петър Хубчев

Хубчев: Всяка точка може да се окаже безценна в края

Петър Хубчев остана доволен от представянето на България при равенството 1:1 с Черна гора на старта на квалификациите за Евро 2020. Селекционерът сподели, че с изключение на 15-20 минути около гола на гостите, нашият тим е бил по-опасният. Той отличи и характера, който трикольорите са показали, за да се върнат в мача.

Хубчев: Всички, освен Англия са равностойни

„Имаше 15-20 минути, след като получихме гола, в които бяхме стъписани. Но по-радващото е как реагирахме впоследствие. Първото полувреме и последните минути от втората част бяха най-силния период за нас. Не видях дали има дузпа. Момчетата бяха достатъчно концентрирани и мотивирани преди двубоя, но всичко е въпрос на възможности. Все още не знам какво е състоянието на Ивайло Чочев. Резервните футболисти се включиха много добре. Освен Англия, всички отбори в групата са много равностойни. Смятам, че всяка точка, дори всеки гол ще бъде безценен в края. Всеки може да вземе точки от всеки. Косово е изключително сериозен отбор, но това не е нещо ново за вас“, каза Хубчев.

Тумбакович: По-скоро загубихме две точки

Треньорът на Черна гора Любиша Тумбакович прие радушно ремито в София. Той призна, че с оглед отсъствието на играчи като Стефан Савич и Стеван Йоветич тимът му се е справил добре.

„Дойдохме да не загубим и, ако можем, да победим. Мачът беше първи и като всеки такъв – много труден. Към края получихме спорна дузпа срещу нас и бяхме под напрежение. Но в крайна сметка съм доволен от постигнатото. Не видях добре ситуацията за дузпата, но отново казвам, че точката е добра за нас. Но с оглед развоя на срещата по-скоро изгубихме две точки“, коментира Тумбакович.

- реклама -