Петър Хубчев

Хубчев притеснен, че Левски започва подготовка само с 12 играчи

Треньорът на Левски Петър Хубчев не скри, че има притеснения от факта, че отборът започва подготовка със само 12 играчи. Това стана преди отпътуването на тима за Добринище, където ще се проведе първия лагер от лятната подготовка.

„Притеснения не може да няма, докато не се съберем целия кадър, така да се каже. Две са причините, поради които тренираме с тази намалена група. Исках със свободните футболисти да се видим колкото може по-бързо, това е и добро, и лошо. Доброто е, че сега в лагерна обстановка в Добринище ще имаме малко повече време плюс тренировки за индивидуални разговори с тези момчета, които смятам че са много важни за отбора. Другата причина е, че ние имаме десет футболисти, може и повече да са, които ангажирани с националните отбори на България. Няма как да са тук“, обясни селекционера.

Той разкри още, че се водят разговори с няколко играчи, а преговорите били в доста напреднала фаза.

„Някои от тях даже и вчера играха, на други първенствата им вървят. Осъзнавам колко е голям рискът, но не искаме на всяка цена да докарваме хора тук, за да изкараме 25 или 30 човека на тренировка, или да правим снимки и пишем колко играчи сме докарали. От десетина дни аз и помощник-треньорите по цял ден се занимаваме с това нещо и искаме, ако бъркаме, да знаем, че грешката е при нас. Разговаряме с такива хора, които първо са мотивирани да дойдат в България и най-вече в Левски и които смятаме, че могат да помогнат на отбора“, категоричен бе Хубчев.

Той разкри още, че очаква един играч, който може да дойде на проби по време на лагера в Добринище, но не съобщи името му. „Ако това се случи, ще бъде обявено. Левски в момента разполага с 22-ма полеви играчи плюс трима вратари. Набелязаните играчи са нападатели, офанзивни футболисти. Знае се и политиката на клуба – искаме да дадем шанс на колкото може повече български футболисти. В процес на изграждане е клубът, търсят се точните хора, иска се време. Рискът е прекалено голям, тъй като мачовете идват, но ние треньорите сме го поели“, каза Хубчев.

Той не скри, че има вероятност някой от наличните футболисти да бъде продаден, ако самият той има желание да бъде трансфериран и също така офертата устройва клуба.

- реклама -