Хубчев: Подписах нов договор, целта ни е класиране за Евро 2019

Националният селекционер на България Петър Хубчев съобщи, че е подписал нов договор с Българския футболен съюз. Споразумението на специалиста е за срок от две години.

Треньорът на трикольорите ни заяви, че не му е поставена цел, но неговото желание е „е с цената на всичко“ България да се класира на Евро 2019. Хубчев коментира и предстоящата контрола с осигурилия си участие на Мондиал 2018 отбор на Саудитска Арабия. Двата отбора ще се изправят един срещу друг в приятелска среща на 13 ноември на стадион „Рестело“ в португалската столица Лисабон.

„Да, имам нов договор. Контрактите във футбола до голяма степен са условни. Моят е за срок от две години, но никой не ми дава гаранция, че ще бъде изпълнен до края. В него има точки, в които се дава възможност и на едната и на другата страна да реагират“, заяви селекционерът.

„По някои от нещата с договора даже не сме разговаряли, но ще настоявам до последно при всяка една възможна дата да имаме по една контрола. Имаше запитвания от Украйна, Албания, но имаше несъответствие с датите и се спряхме на този вариант. Не сравнявайте Саудитска Арабия с другите отбори. Поведението на играчите трябва да бъде максимално отговорно към всеки съперник. Заблуждавате се, ако мислите, че те са по-слаб отбор.

Вярваме на тези момчета, които сме викали до момента и ще продължим да го правим. Дано поведението на тези, които визирах, че не се държат професионално, да са го разбрали. Не искам да споменавам имена, но това най-лесно ще се види на тренировки и в мачовете. Тази контрола може да се окаже последна за всеки един от повиканите“, коментира още Хубчев.

„Още не съм направил големите изводи от квалификациите. Наистина трябва да го направим, но нека мине и срещата със Саудитска Арабия. Обикновено декември месец е времето, в което се правят изводи и равносметки.

Цел не ми е поставяна от никого. Никой не идвал да ми каже какво трябва да се постигне, но то е ясно, че трябва с цената на всичко да се опитаме да се класираме за Европейското Ако не успеем да се класираме, никой няма да се интересува как и защо, а просто няма да сме изпълнили целите си. И обратното. Не ми се иска да говорим от сега, но от март месец ще се опитаме да убедим всички, че това е целта ни“, завърши Петър Хубчев.

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -