Huawei Майк Помпео САЩ Европа

Huawei ще продължи да поддържа софтуер за смартфони и таблети

Huawei заяви, че ще продължи да предоставя актуализации на системите за сигурност и услуги за своите смартфони и таблети.

Съобщението идва след като Гугъл заяви, че ще ограничи технологиите и софтуера си за Huawei и устройствата на Huawei няма да получават актуализации за операционната система Андроид.

„Допринесохме значително за развитието и растежа на Андроид в целия свят“, заяви говорител на Huawei.

Компанията ще продължи да предоставя актуализации, свързани със сигурността и следпродажбени услуги на всички съществуващи Huawei и Honor смартфони и таблетни продукти, включително и на тези, които са били продадени и които все още са в наличност в световен мащаб.

„Ще продължим да изграждаме безопасна и устойчива софтуерна екосистема, за да осигурим най-доброто за всички потребители в световен мащаб“, добави той.

Гугъл, подразделение на Alphabet Inc., заяви по-рано, че се съобразява и „преглежда последиците“ от износ на лицензи за технологични продажби на Huawei Technologies Ltd.

Този ход следва обвиненията на правителството на САЩ, че Huawei , най-големият производител на мрежови съоръжения за телефонни компании и световна марка за смартфони номер две, е риск за сигурността.

„Уверяваме, като спазваме всички изисквания на правителството на САЩ, че услуги като Google Play и защита на сигурността от Google Play Protect ще продължат да функционират на съществуващите устройства Huawei “, съобщи Гудъл в Туитър.

- реклама -