Huawei

Huawei започва съдебна битка заради рестрикциите на САЩ

Huawei подаде иск в американски съд заради забраните, които САЩ въвежда за китайския технологичен гигант. Те определят ограничаването на продажбата на телекомуникационно оборудване като противоконституционно.

На брифинг с журналисти главният юрисконсулт на фирмата Сън Люпин каза, че тя е внесла иск за бързо съдопроизводство. Искането е съдът да постанови дали е конституционно САЩ да прилагат клауза за военните разходи, която забранява на правителството и доставчиците му да ползват оборудване на Huawei.

Huawei Майк Помпео САЩ Европа

Китайската компания е най-големият производител на мрежово оборудване в света. Сега се бори да запази достъпа си до важни пазари за комуникации от следващо поколение, тъй като САЩ твърдят, че компанията застрашава международната киберсигурност.

През март Huawei заведе дело срещу американския закон в Плано, Тексас, където се намира американската централа на компанията. Бързото съдопроизводство цели да ускори правната процедура и да даде възможно най-скоро на американските потребители достъп до оборудването на Хуауей, се посочва в днешно комюнике на компанията.

Сън Люпин каза, че предприетата от държавата наказателна кампания срещу Huawei няма да повиши киберсигурността.

Американските политици използват мощта на една цяла държава, за да преследват частна компания. Това не е нормално, каза юристът.

- реклама -