баница храни Йордановден Йордановци

Хрупкава закуска: Вкусна баница с кисело зеле

Пробвайте една по-различна рецепта за баница, която ще ви стане любима!

Продукти:
1 пакет фини точени кори
500 г кисело зеле
2 супени лъжици сладък червен пипер
3-4 супени лъжици олио + 1 за поръсване

Приготвяне:
Загрейте олиото в тиган. Запържете киселото зеле в сгорещената мазнина. Добавете червения пипер и разбърквайте непрекъснато, докато зелето омекне.

Разстелете корите. Може да се наложи да пълните по две кори наведнъж вместо по една, защото зелето е сочно и топло и може да разкъса фината кора.

Гребнете 1-2 лъжици от зелето и разпръснете по кората. Навийте на руло кората, след това я навийте на кравай в самата тава, пише az-jenata.bg. Направете това с всички кори. След като сте оформили баницата, поръсете я отгоре с малко олио и печете в загрята на 200 градуса фурна за около 20-30 минути или до готовност.

 

- реклама -