Хрьоневеген, Тур дьо Франс

Хрьоневеген спечели за втори пореден ден в Тура

Дилан Хрьоневеген (Лото-Йъмбо) взе втора етапна победа в Тур Дьо Франс 2018. Холандецът спечели вчера в Шартр, а днес в етап с подобен профил, триумфира и в Амиен. Във финалния спринт той изпревари Андре Грайпел (Лото-Судал) и Фернандо Гавириа (Куик Степ). Това бе трета етапна победа за Хрьоневеген в Обиколката на Франция.

Хрьоневеген
Хрьоневеген прегръща приятелката си след финала

Лидерът в класирането за зелената фланелка Петер Саган започна първи финалната атака – 300 метра преди линията. Словакът обаче не прецени добре силите си и бе задминат първо от Грайпел, а след това и от Хрьоневеген. „Чувствам се по-добре с всеки изминал ден. Днес имаше доста завои точно преди финала, но отборът се справи супер. Бях на добра позиция, видях как Грайпел и Гавириа се борят и реших, че това е моят момент“, обясни победителят.

Тур дьо Франс
Класика в Тура – ниви, колоездачи и конкуренция от една конска сила

Тур дьо Франс

Лидерът Ван Авермет увеличи аванса си

Лидерът в генералното класиране Грег ван Авермет увеличи аванса си на върха. Носителят на жълтата фланелка взе една бонус секунда в междинен спринт към края на етапа. Утре е ред на паветата до Рубе, така че той би трябвало да запази трикото. Дан Мартин обаче загуби минута и 16 секунди заради падане.

Ван Авермет

- реклама -