Христов: Имахме информация, че Николов опитва да прокара руско влияние и корупционни практики

Христов: Имахме информация, че Николов опитва да прокара руско влияние и корупционни практики. Министерството на енергетиката е получило информация, че бившият шеф на АЕЦ „Козлодуй“

Александър Николов, който попадна в списъка „Магнитски”,

опитва да прокара руско влияние и корупционни практики. Затова ръководството на атомната централа е било сменено. Това заяви в студиото на „Събуди се” по NOVA енергийният министър Росен Христов.

„Структурираме нещата по абсолютно прозрачен начин. Енергетиката е сектор, където бюджетите са огромни. Става въпрос за стотици милиарди инвестиции и разходи за експлоатация и поддръжка.

Не е неочаквано, че има такива апетити.

Борим се активно срещу всякакви корупционни практики, включително партнираме с различни служби в страната и чужбина”, категоричен е Христов.

По думите му България приветства всяка помощ и активна позиция в борбата с корупцията. Със сигурност има опити за руско влияние в Министерството на енергетиката,

особено що се касае до ядрените технологии,

смята министър Христов.

„Нашето решение е твърдо диверсификация и намаляване на зависимостта. Както видяхте декември сключихме два договора за доставка на ново, свежо ядрено гориво”, каза още енергийният министър.

Вижте още:

- реклама -
error: Съдържанието е защитено