Христо Янев Ботев Враца
Снимка: Ботев Враца

Христо Янев е новият треньор на Ботев Враца

Христо Янев е новият треньор на Ботев Враца. Той подписа договор с клуба преди часове. Янев ще работи със своя помощник треньор Калоян Генов. В щаба обаче остават досегашният помощник треньор Ивайло Димитров, треньорът на вратарите Христо Митов и кондиционният треньор Ивайло Младенов.

44-годишният специалист за последно работи в Пирин Благоевград. Преди това е водил отборите на Миньор Перник, Нефтохимик и ЦСКА. С червените той взе Купата на България, макар отборът да беше в Трета лига.

Христо Янев беше представен на отбора от председателя на УС Вангел Вангелов и члена на УС Валентин Лилов.

„Имахме малко време да решим кой да наследи Даниел Моралес. Мачът ни с Берое е в петък. Преговаряхме с няколко треньори – българи и чужденци. С Христо Янев обаче говорихме на един език. Той показа амбиция за работа и ние сме уверени, че ще внесе положителен импулс в отбора. Имаме добри футболисти и резултатите със сигурност не отговарят на възможностите ни. Уверени сме, че Янев разполага с необходимите качества да стабилизира представянето на отбора. Продължаваме стратегията да залагаме на младата генерация български треньори. Такива бяха и Росен Кирилов, и Даниел Моралес“, заяви Валентин Лилов, цитиран от клубния сайт.

- реклама -