Мадански

Христо Янев и Ферарио Спасов били варианти за треньор на Ботев

Бившият треньор на ЦСКА-София Христо Янев бил вариант за треньор на Ботев (Пловдив). Това разкри спортният директор на „канарчетата“ Михаил Мадански. Освен Янев, той е водил разговори и с Ферарио Спасов. Според Мадански обаче правилният профил бил на Николай Митов, който днес официално беше представен за треньор на пловдивчани. Той заменя на поста подалия оставка през миналата седмица Николай Костов.

„Той е един от хората, които когато нямат работа, си плащат и пътуват и се учат,“ заяви Мадански.

Новият бос на Ботев обясни, че има треньори в България, с които не би работил, но отказа да ги назове. Мадански представи и Мариян Христов като помощник треньор, а  клубът търси нов кондиционен треньор.

Феновете не одобряват новия треньор

Привържениците на „канарчетата“ обаче не са особено доволни от назначението на Митов. Специалистът беше посрещнат с викове „говедо“, визирайки клубната му обвързаност от близкото минало със столичния Левски.

„Много съм щастлив, че бях поканен от ръководството на Ботев да поема отбора. Това е клуб с големи традиции, обичан от многобройната си публика и за мен наистина е чест да бъда тук. Да ви кажа честно, това, което казват феновете, го приемам – няма проблем. Но аз ще ви кажа, че доверие не се купува, то се постига с много работа“, заяви Митов.

- реклама -