Слави Трифонов

Христо Панчугов: Връщането на мандата ще мобилизира негативен вот срещу ИТН

„Слави Трифонов, който винаги е бил силен образ, сега не е такъв. Връщането на мандата ще мобилизира негативен вот срещу него.“ Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ политологът Христо Панчугов. „Слави Трифонов пропусна възможността да каже как си представя алтернативния вариант на политиката у нас. По време на следващата предизборна кампания, когато и да го направи, ще е късно.“, добави Панчугов.

„Поведението на Борисов е на човек, който иска да управлява. Поведението на всички останали не е не хора, които искат да управляват“, отбеляза Христо Панчугов.

По думите му дали след очертаващите се нови избори ще имаме различен резултат, зависи от това дали политиците ще научат урока си от сегашната ситуация.

Според политолога е възможно на новите избори част от избирателите на Слави Трифонов да се насочат към „Демократична България“. Много хора ще се мобилизират да гласуват срещу несигурността, прогнозира Панчугов.

„Очевидно има желание за промяна в българското общество и очевидно не е работа на обществото как трябва да изглежда тази промяна. Работа на политиците е да кажат как изглежда тази промяна. В този парламент те не успяват. Няма ясен дневен ред как изглежда политическата промяна“, посочи политическият анализатор.

- реклама -