Христо Иванов, ДБ, Лозан Панов, подкрепа, президент

Христо Иванов за изтеклия запис: Не съжалявам за нищо, Слави пак иска да сурне държавата

Това беше една нормална политическа дискусия с парламентарната група. За нищо не съжалявам.

Никого не сме обидили, не сме се занимавали с това да заговорничим. Затова пуснахме този запис, за да си извадят хората собствено мнение и да заглушим гербаджийската пропаганда.

Това заяви в ефира на bTV съпредседателят на „Демократична България“ (ДБ) Христо Иванов след изтеклия вчера запис по време на съвещание на парламентарната група на ДБ в парламента.

Според Иванов ГЕРБ и ДПС имат най-голям интерес да отидат на избори, за да се върнат на власт, след като вече са дестабилизирали държавата.

На въпрос дали с този запис е приключил третият мандат, съпредседателят на ДБ отговори, че това зависи от БСП, и допълни, че вече трудната задача за социалистите е станала още по-трудна.

Големият въпрос е какво правим със страната си – наистина ли сме готови да сурнем страната, защото Слави Трифонов пак е обиден?! Нека бъдем малко по-сериозни и професионални, призова Христо Иванов.

Той смята, че Слави Трифонов използва записа от вчера като претекст да избяга от отговорност от разговорите за съставяне на правителство, както постъпи с оттеглянето на ИТН от управляващата коалиция заради Северна Македония.

Да бъдем по-зрели, да мислим повече за България, а не за болезнено възпаленото ни его. Нищо не се е променило по същество, все така имаме трудна ситуация и трябва да поемем лидерска позиция, защото хората искат да поемем отговорност. Нашите тежко наранени емоции нямат значение, само България има значение, коментира той.

Накрая Христо Иванов отрече да има договорка с Румен Радев изборите да бъдат на 16 октомври.

Нямам никаква договорка с Румен Радев. Ако мандатът не бъде успешно реализиран до 15 август, простите сметки с калкулатор показват, че най-близката дата за избори е 16 октомври, посочи депутатът.

- реклама -