Христо Иванов, ДБ, Лозан Панов, подкрепа, президент

Христо Иванов вече не е народен представител

Христо Иванов вече не е народен представител

На третия ден от работата на 50-тото Народно събрание Христо Иванов от групата на ПП-ДБ напусна официално парламента. Оставката му беше разгледана от колегите му народни представители още в началото на парламентарното заседание.

Пленарната зала прие оставката му единодушно с 225 гласа „за“.

Иванов подаде оставка като лидер на партията си „Да, България“ след слабия резултат на изборите, като предупреди, че ще се откаже и от депутатското си място. Не го направи със заявление до ЦИК обаче, както например Слави Трифонов, а положи клетва като депутат, след което подаде заявление за отказ. Вчера и днес той не беше в парламента.

Въпросът с оставката на Христо Иванов обаче предизвика дебати в пленарната зала.

„Най-доброто днес е, че махаме  Христо Иванов, който беше най-вреден в изминалото народно събрание, защото заради него направихме Конституцията на създърма“, коментира Тошко Йорданов от ИТН. Колегата му Станислав Балабанов пък допълни, че е време да се поправят грешките на Христо Иванов.

От групата на ПП-ДБ пък апострофираха, че Христо Иванов доблестно си е подал оставката.

„Искам да застанем на висотата на трибуната и да благодарим на Христо Иванов, че въпреки трудностите беше диалогичен народен представител. За мен беше чест да съм рамо до рамо с него. Ако всеки направи промяна в България с размера на тази която той направи, България ще бъде различна държава“, коментира Кирил Петков.

- реклама -