Христо Иванов: В момента, в който стане ясно, че Асен Василев и Кирил Петков излизат на политическия терен, ние ще започнем разговори с тях за едно сигурно мнозинство

Кирил Петков и Асен Василев казаха ясно, че ще свършат с ролята си на министри и тогава ще обявят политическите си намерения. Това каза съпредседателят на ДБ Христо Иванов пред Георги Любенов в „Денят започна“ по БНТ.
„Ние нямаме никакви причини нито да се страхуваме, нито да подхождаме критично. Кирил, Асен и техният екип са хора, които са наши съмишленици, ние работим с тях в една посока, подкрепяме ги и в интерес на истината, очакваме само надграждане. В момента, в който стане ясно, че те излизат на политическия терен, ние ще започнем и този разговор с тях, затова да намерим онази формула, която да намери максимално консолидиране, надграждане и с амбицията за това да трансформираме България на базата на едно сигурно мнозинство“, обясни Христо Иванов.
Ген. Атанас Атанасов коментира въпроса дали зад такъв бъдеш политически проект би могло да стои фигурата на държавния глава Румен Радев.
„Тези хора показаха за това кратко време, в което са служебни министри, че имат собствен почерк и поведение, ние сме единомишленици. Това са образовани, възпитани хора, вчера си говорихме в парламента с финансовия министър – гледаме в една посока“, обясни ген. Атанасов.

- реклама -