Христо Иванов след регистрацията в ЦИК: Промени в листите на ДБ ще има

Демократична България внесе необходимия брой подписи за регистрация в Централната избирателна комисия за предсрочния вот.

20% от минимално изискуемите подписи са внесени по електронен път, което доказва, че електронното управление у нас е мисия възможна, каза съпредседателят на обединението Христо Иванов.

Той даде заявка за разширяване на електоралната подкрепа на 11 юли и подчерта, че за първи път от много време гласовете за ДБ не идват от София.

Очаквам всички ние да превърнем електронното гласуване в гарант за по-честни резултати, посочи още Иванов. Очаквам и тези избори да бъдат много по-свободни, защото страхуването няма да бъде толкова голям фактор, както досега.

Промени в листите на ДБ ще има, каза още съпредседателят, но уточни, че те няма да са драстични.

Голямата ни цел е да излъчим не какво да е управление, а управление на промяната, стъпило на три цели – свобода, законност, модернизация. Не можем да влезем в коалиция с ГЕРБ, БСП или ДПС, коментира още Христо Иванов.

Съпредседател на ДБ ген. Атанас Атанасов заяви, че независимо от проверките, които ще се направят, след изборите ще настояват да се извърши и парламентарен контрол на използването на СРС.

„Има органи има институции. Те трябва да си свършат работата. Ще настояваме за парламентарен контрол и промени в законодателството. Тези скандали са заради липсата на контрол при управлението на Борисов.“, каза ген. Атанас Атанасов.

- реклама -