Христо Иванов
архив/сн. БГНЕС

Христо Иванов се включи в протест пред Европейския парламент в Брюксел

“Може да се окаже, че това ще бъде един от най-важните резултати от протестите – това, че Борисов и неговото управление, че Гешев и неговата прокуратура се превърнаха в токсични партньори за европейските институции, че европейските институции си отвориха очите за цялата ситуация в България, повече няма да могат нашите мафиоти да се ползват от комфорта на това да бъдат игнорирани и пренебрегвани техните действия в страната”.

Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов пред протестиращи в Брюксел българи днес.

“Това е началото на един дълъг път, който ще важи не само за България, но за всяка европейска държава”, заяви от своя страна евродепутатът от обединението Радан Кънев. Той благодари на протестиращите за активността им и напомни: “Европейският парламент няма да свърши нашата политическа работа в България и политическата промяна зависи от нас”.

Христо Иванов припомни отговорите на българската прокуратура на въпросите на Европейския парламент, от които по думите му „се разбира, че държавното обвинение разследва записите на премиера Бойко Борисов и тяхното съдържание, както и че били правени процесуално-следствени действия по отношение на къщата в Барселона“. Според него отговорите показват “яростния двоен стандарт” на прокуратурата. “Когато става дума за разследвания по отношение на Борисов, те се вършат в тайна, ако изобщо се вършат. А се вършат в тайна, за да могат да бъдат смачкани и замазани под килима”, смята съпредседателят на “Демократична България”.

Той предупреди, че днешният дебат ще бъде използван за пропаганда, че се говори срещу Родината. “Нашата Родина не е Гешев. България не е Борисов. България не е мафията. България е всички тези граждани, които са свободни да излизат, да протестират и да искат едно – равен закон за всички”, заяви Христо Иванов.

- реклама -