сн. БГНЕС

Христо Иванов отиде на нова „проверка“ в Росенец – ВИДЕО

Лидерът на „Да, България!“ Христо Иванов и симпатизанти на партията отново отидоха до т.нар. летни сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в парк „Росенец“.

Целта им бе да проверят има ли достъп до плажа, който бе ограничен заради ограда.

„Не приемаме обяснението, че се извършват ремонтни или строителни дейности. Ако не бъде установен трайно достъп до брега и цялостно премахване на огражденията, ще бъдем принудени отново да организираме масово плажуване“, предупреди още Иванов, въпреки, че „проверката“ установи безпрепятствен достъп до плажа и частично махната ограда.

Оградите с надпис „строителен обект“ са преместени, така че до плажа се стига безпрепятствено, а от „екстрата“ вече се бяха възползвали няколко плажуващи.

На Росенец сме, за да проверим има ли отново ограда, незаконно препречваща пътя.

Публикувахте от Христо Иванов в Вторник, 4 август 2020 г.

Христо Иванов обаче е убеден, че оградите са махнати след получена информация, че той готви нова акция на „Росенец“.

От община Бургас категорично заявиха, че общинската улица никога не е водила до морския бряг, а до частен терен, което е видно и от актуалната кадастрална карта.

сн. БГНЕС

След решението на Общински съвет, с което беше отменен ПУП за местността Отманли, на 29 юли комисия от Община Бургас извърши проверка  на място и констатира следното:

  • Строителната ограда на строежа не е поставена съгласно одобрения План за безопасност и здраве. На строежа липсва информационна табела, съгласно чл. 13 от Наредба №
  • На строителната площадка не се извършват тежки строително-монтажни работи. Поставената ограда препятства преминаването през общинския път.
  • Установен е бетониран път през съседен имот- публична държавна собственост, за който в Община Бургас не са издавани строителни книжа.

Предвид направените констатации е разпоредено строителната ограда да бъде незабавно премахната и да се осигури свободен достъп на гражданите по общинската улица.

На собственика, строителния надзор и строителя е дадено предписание в седем дневен срок да бъдат представени в Община Бургас съставените по време на строителството актове и протоколи за строежите в имота, с цел да се установи правомерно ли са обитавани. Режимът за въвеждане в експлоатация на сградите в имота е регистрационен и към днешна дата в Община Бургас не са постъпвали заявления за регистриране и издаване на удостоверение за въвеждане в експлоатация на сградите.

Собственикът е уведомен, че ако не представи изисканите документи в посочения срок, Община Бургас ще предприеме действия по забрана ползването на сградите в имота и принудително премахване на строителната ограда, ограничаваща преминаването по общинския път.

- реклама -