Христо Иванов, парк "Росенец"

Христо Иванов: Днес питаме министъра на вътрешните работи и шефа на НСО за охраната от Росенец

„Най-скандалното е как един от мъжете хвърли българския флаг. Това е унизително. Имаме информация, че тези момчета са от НСО. Това каза съпредседателят на „Демократична България“ и бивш правосъден министър Христо Иванов. Вчера той акустира на брега пред резиденцията на Доган с гумена лодка, но гардовете го изблъскаха в морето.

„Моят проблем не е, че някой ме е изблъскал във водата, а че някои хора се чувстват абсолютно безнаказани“, коментира той пред БТВ.

Ясно е, че този имот се ползва от почетния председател на ДПС. Никой не може да обясни защо там има бариера. Този терен е държавна собственост, имаме го установено. Попитахме областния управител, от което става ясно, че това е българският бряг, държавна собственост. След като не можем да стигнем по общински път по него, трябваше с лодка. Не сме отишли да правим конфликт. Аз предполагам, че законът в държавата важи за всички. Но това е държавна собственост“, разказа  Иванов.

Подчерта, че охранителите са отказали да се легитимират. Иванов добави, че по снимки и по други материали има основание да се смята, че момчетата са от НСО.

Иванов и колегите му ще поискат информация от министъра на вътрешните работи и началника на НСО, за да се изясни кои точно са тези момчета.

- реклама -