Христо Иванов

Христо Иванов: „Демократична България“ е претендент за третото място

„Демократична България“ изпреварва ДПС и се доближава до БСП, става претендент за третото място – това ни включва в политическите сили, които могат да очакват включване на мандат.

Това коментира съпредседателя на коалицията Христо Иванов за бТВ, минути след първите предварителни резултати.
„Ние заложихме на активна и позитивна кампания, с вътрешна конкуренция. Постоянно призовавахме хората да ползват преференцията. Имаше силна гражданска листа, които излязоха със своите лица и послания“, коментира политикът.
Той добави, че не е имало конфликт в коалицията. Според него у нас започва да се оформя център-дясно формация, ориентирана към Европа. „Ако успеем да удържим тази позиция, защото ние сме я получили на кредит, в България ще има нов политически факт – появява се стабилен гарант за амбициозното развитие на страната към евроатлантическата сфера“, допълни той.
Иванов коментира, че до ниската избирателна активист се е стигнало предимно заради летния сезон. Според него липсата на дебати между политическите сили също е повлияло на резултатите. Той беше категоричен, че трябва да се намери диалог за формиране на кабинет.
- реклама -