Христо Бисеров

Христо Бисеров се връща в ДПС след оправдателната присъда

ДПС обяви, че възстановява напълно членството на бившия депутат Христо Бисеров след като той бе оправдан окончателно от ВКС по обвинението за укриване на доходи.

„Начинът, по който завърши това съдебно дело, ни дава пълно основание да възстановим изцяло членствените права на колегата Бисеров в редиците на ДПС“, съобщиха от партията в позиция, подписана от председателя Мустафа Карадайъ.

От движението посочват, че преди три години Бисеров доброволно се е оттеглил от политиката и заеманите от него постове както в ДПС, така и в Народното събрание. Това е било подкрепено от съпартийците му, за да се спомогне а разрешаването на казуса само в полето на съдебната система.

„И тогава, и сега сме дълбоко убедени, че постъпихме правилно и че това е верният модел на политическо поведение в една правова държава“, посочва още лидера Карадайъ.

Гледат на делото срещу Бисеров като атака срещу ДПС

3397266

„Определени политически и сродни на тях среди положиха завидни усилия да политизират казуса и да го превърнат в оръжие срещу партията ни. Днес за пореден път става ясно, че такова поведение винаги се обръща срещу своите автори и изпълнители“, заявяват още в позицията си от ДПС.

Христо Бисеров бе признат за невинен и по трите повдигнати срещу него обвинения – за неплащане на данъци за близо 19 000 лева и за недеклариране на около 700 000 лева в сметки в Швейцария.
- реклама -