Бенедикт Хьоведес
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Хьоведес се отказа от футбола на 32 години

Националът на Германия Бенедикт Хьоведес обяви, че е взел решение да прекрати кариерата си.  В момента защитникът е на 32 години. Той добави, че ще се посвети на семейството си.

„Разбира се, аз забелязах, че с възрастта се налага по-дълго време да се възстановявам. Иззвестно време ми се удаваше да компенсирам това със своя опит. Наскоро обаче аз пътувах с жена ми и детото в южна Франция и почувствах колко важно е да съм заедно със сина ми. Футболът внезапно стана маловажен за мен. Нашият син е на 21 месеца и за съжаление нямах много време с него в Москва. Като семеен човек страдах от това. Приключване на кариерата е трудна стъпка. Харесваше ми да играя футбол до последния момент“, заяви Хьоведес пред „Шпигел“.

„Имах предложения, но реших, че не искам да завися от някой друг. И затова сложих край. Може да звучи глупаво, защото спечелих много от футбола, но парите не са важни за мен. Скъпите часовници и лъскави коли не са моят стил“, добави той.

За последно защитникът игра в Локомотив Москва, с който разтрогна договора си в началото на юни. В хода на кариерата си той игра още за Ювентус и Шалке 04. Хьоведес е в академията на кралскосините още от 13-годишен. Дебютира за първия отбор през 2007-а и то в Шампионската лига. След това има 240 мача за Шалке 04 и дълги години носеше и капитанската лента.

Той има и 44 мача за националния отбор на Германия с два гола. През 2014-а защитникът стана и световен шампион с Бундестима.

- реклама -