Хоум офис и без кола: ЕС с план срещу зависимостта от руската енергия

Хоум офис и без кола:

ЕС с план срещу зависимостта от руската енергия. ЕС призовава хората да шофират по-малко, да използват по-малко климатици и да работят от вкъщи поне три дни в седмицата, за да намалят

зависимостта си от руския петрол и газ.

Европейската комисия заявява, че с мерките, разработени от Международната агенция по енергетика, домакинствата ще спестяват средно близо 500 евро годишно.

Ако всички граждани на ЕС следват

плана от 9 точки, наречен „Изиграване на своята роля“, ще бъде спестен достатъчно петрол, за да се напълнят 120 супер танкера и достатъчно природен газ, за ​​да се построят близо 20 милиона жилища, според съобщения в медиите.

ЕС и МАЕ казват: „Повечето домакинства

имат по-високи сметки за ток поради

енергийната криза, изострена от войната. Намаляването на потреблението на енергия е не само настоящ начин за европейците да намалят сметките си, но също така да подкрепят Украйна, като намаляват нуждата от руски газ и петрол“.

Европейските граждани се призовават да изключват парното през зимата и да използват по-малко климатици през лятото, да намалят скоростта по

магистралите и климатика в автомобила.

ЕС призовава гражданите да използват автомобилите си по-икономично, да ги оставят в домовете си в големите градове в неделя, като вместо това предприемат кратки пътувания пеш или с велосипед, да използват обществен транспорт, както и да използват влак, вместо да летят.

Източник: БГНЕС

- реклама -