Риц, хотел, Париж

Хотел Риц в Париж отново отвори врати

Богатите посетители на Париж отново ще тънат в лукса на емблематичният петзвезден хотел Риц. Грандиозният ремонт на сградата отне цели четири години, като последните етажи са изцяло реновирани. Към тях са добавени огромни балкони, от които се открива спираща дъха гледка към френската столица. И макар цените за нощувка да са между 1000 и 15 000 евро, стаите и апартаментите вече са резервирани. В Риц ще отседне целия светски елит, които в началото на юли ще наблюдава парижката седмица на модата.

реновираното фоайе на хотела

В хотела ще има супер луксозен спа комплекс на „Шанел„. Именно тук създателката на модната къща Коко Шанел е живяла цели 35 години. Освен нея, в Риц са отсядали политици, кралски особи и известни личности от целия свят.

В Риц са отсядали всички знаменитости

Сградата е в стил барок. Построена е през 1898 година в сърцето на Париж – на емблематичния площад „Вандом“ от швейцарския хотелиер Цезар Риц. Още тогава се отличава с изисканост и лукс, тъй като това е първият хотел, в който има баня и електричество във всеки апартамент.

Днес собственик на Риц е египетският бизнесмен Мохамед Ал-Файед, чиито син бе сгоден за принцеса Даяна и загина заедно с нея в автомобилна катастрофа през 1997 година.

 

- реклама -