Marriott
Снимка: Туитър

Хотел от веригата Marriott ще бъде изграден до 2 години в София

До две години ще бъде готов първият за България хотел от международната верига Marriott, който ще се намира в центъра на София.

Изграждането му ще струва близо 100 млн. лева, а в него се очаква да се открият нови 250 работни места.

Черноморска банка за търговия и развитие (ЧБТР) и Пощенска банка съвместно предоставят 58,3 млн. евро за изграждането на хотела. Това стана ясно на подписването на договора за заем в понеделник. Подписи положиха двете банки, компания I Tower Development и Marriott.

32 млн. евро е делът на ЧБРТ, която действа като посредник по сделката, а този на Пощенска банка – 26,3 млн. евро. Общата стойност на проекта е 100 млн. евро.

Срокът на заема е 12 г. Той се отпуска на I Tower Development – дружество, учредено специално за изпълнението на проекта с италианска инвестиция.

Хотелът ще е с 232 стаи, 5 ресторанта, спа зони, бутиков търговски център и жилищен комплекс с панорамна гледка над столицата

Дизайнът е дело на италианска компания и ще съчетава модернизъм с местните особености на културата и историята.

“Ако бяхте избързали малко с проекта, можеше да хванете огромния наплив на туристи по повод българското председателство. Следващото ще е след 14 години, но аз вярвам, че тогава с удоволствие голяма част от гостите ще бъдат именно в софийския Marriott, заяви финансорият министър Владислав Горанов, който също присъства на церемонията. Министърът на туризма Николина Ангелкова изпрати писмо, за да поднесе поздравленията си, тъй като в момента е в Аржентина.

От веригата обясниха, че ако бизнесът у нас потръгне, планират откриването на хотели в Пловдив, Варна, черноморските и планинските ни курорти.

- реклама -