инвалидно паркомясто Влади Гюров спор дама

„Промяната“ остави хората с увреждания без паркоместа в центъра на София, Терзиев нямал време да ги маркира (Обновена)

Хората с увреждания останаха без паркоместа след промените в движението в центъра на София

Хора с увреждания останаха без личните си инвалидни места, където да паркират. За това сигнализират самите те, а причината е новоизградената велоалея по протежението на бул. „Патриарх Евтимий”, заради която паркоместата са били заличени.

Става въпрос за над 30 паркоместа.

Проблемът е, че те са блокирани и не можем да паркираме, явно пречим на велоалеите. Те се намират около Патриарха, бул. Витоша, Петте кьошета и Първа градска болница. Няма ли къде да паркираме, ние не можем да слезем”, коментира в ефира на „Здравей, България” Павел Савов, председател на Българска асоциация за рекреация, интеграция и спорт.

Той обясни, че Столична община предоставя персонално паркомясто на хората с увреждания,

което трябва да бъде максимално близо до дома му. „В момента всички хора с увреждания, които живеят в центъра, загубиха паркоместата си”, каза Савов.

От Столична община обясниха, че е нямало време да се разграфят новите паркоместа.

По-късно темата коментира и бившият шеф на СОС и настоящ кандидат за депутат от ГЕРБ Георги Георгиев. Във Фейсбук той написа:

“Васил Терзиев нямал време да маркира паркоместа за хората с увреждания на бул. „Патриарх Евтимий“ и „Витоша“, това съобщиха от Столична община. Стана ясно, че с новата организация на движение в центъра общината е заличила и 30 инвалидни паркоместа.
⚠️ Потресаващо е, че са премахнати и паркоместата за хора с увреждания пред Първа градска болница. Всякакви оправдания тук са нелепи.
Отделен е въпросът за паркоместа за хора с инвалидни колички, които живеят на тези улици. Техните места също ги няма. Големият проблем е, че не могат и да ги върнат.
➡️ Съгласно наредбата за организация на движението общината е длъжна да осигури едно паркомясто до жилището на гражданин с увреждания. Сега това вече е напълно невъзможно.
❗️Настоявам веднага Терзиев да покаже „законния“ си проект и да видим колко места за хора с увреждания са предвидени в него. Има ли ги поне на хартия, намалени ли са или изобщо са изчезнали?
🧑‍🦽И докато хора в инвалидни колички обясняват за изчезналите паркоместа на бул. „Патриарх Евтимий“, бул. „Витоша“ и ул. „Фр. Нансен“, Терзиев пуска снимка как работници плевят тревички. Нагледен пример за приоритетите на „Промяната“ и неспособността им да управляват и носят отговорност.

- реклама -