разузнавачи Плевнелиев

Хора на Тръмп поддържали връзки с руски разузнавачи преди изборите

Членове на екипа на Доналд Тръмп са влизали в контакт с високопоставени представители на руското разузнаване в рамките на президентската кампания на милиардера. Това съобщава в. „Ню Йорк таймс“, като се позовава на „четирима настоящи и бивши американски служители“.

Има прихванати и телефонни разговори, които показват повтарящи се контакти с разузнавателната общност на Москва. Американските „правоприлагащи и разузнавателни служби засекли съобщенията във времето, когато бяха намерени доказателства, че Русия се опитва да влияе на президентските избори в Щатите чрез хакерски атаки срещу Демократическата партия, пише в. „Ню Йорк таймс“.

Какво е съдържанието на предполагаемите разговори засега не се разкрива.

Единственото споменато име е това на помощника на Тръмп Пол Манафорт. Манафорт, който беше ръководител на кампанията за няколко месеца миналата година и е бивш политически консултант в Русия и Украйна, отрече изводите на публикацията.

„Това е абсурд“, каза той пред вестника. „Нямам представа за кого става дума. Никога съзнателно не съм говорил със служители на руското разузнаване и никога не съм бил замесен в нищо, свързано с руското правителство или администрацията на Путин или каквито и да било други въпроси, които са предмет на разследване днес. Това не е като тези хора да носят значки, на които пише: „Аз съм офицер от руското разузнаване“, добави той.

„Ню Йорк таймс“ припомня, че американското разузнаване разследва дали е имало намеса на Москва в хода на президентската надпревара в САЩ.

- реклама -